Γιατί είναι απαραίτητη η μόνωση των τοίχων

Τοίχος με μόνωσηΣτις μέρες μας οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει  δραματικά και οι αλλαγές θερμοκρασίας μεταξύ χειμώνα και καλοκαίρι είναι πολύ δραματικές. Αυτό σημαίνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίας τον χειμώνα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Έτσι τα σπίτια αλλά και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να καταβάλλουν μεγάλα ποσά τόσο για τη θέρμανση όσο και για την ψύξη τους, γενικά δηλαδή για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό τους.

Έτσι συχνά μεγάλες επιχειρησιακές μονάδες αναγκάζονται να πληρώνουν σημαντικά χρηματικά ποσά για να πετύχουν ένα σωστό περιβάλλον για τους υπαλλήλους τους , αλλά και οι διάφορες οικίες επενδύουν επίσης πολλά χρήματα στα σώματα κλιματισμού ή στα σώματα καλοριφέρ. Ποια είναι η λύση στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος?

Η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες κλιματικές αλλαγές, να αυξήσουμε την ενεργειακή απόδοση τις οικοδομής μας, αλλά και να μειώσουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος μας είναι η σωστή μόνωση των τοίχων μας. Η μόνωση αυτή μπορεί να είναι είτε εσωτερική είτε εξωτερική είτε να είναι συνδυασμός αυτών των μεθόδων. Πολλοί προχωρούν μόνο στη μόνωση ταρατσών αμελώντας τη μόνωση των τοίχων της οικοδομής, θεωρώντας ότι αυτή τους προστατεύει επαρκώς.

Σίγουρα όμως χωρίς τη μόνωση τοίχων δεν προστατευόμαστε ούτε από τις κλιματικές αλλαγές ούτε από την υγρασία που δημιουργείται από το χιόνι ή από τις βροχές και χωρίς αυτή θα έχουμε συνεχώς ένα χώρο εκτεθειμένο στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Καταλήγουμε έτσι στο συμπέρασμα ότι η μόνωση τοίχων είναι όχι μόνο σημαντική αλλά και απαραίτητη.

Σχολιάστε