Η δεξίωση του γάμου

Ενώ τις τελευταίες δεκαετίες είχαμε δει μία στροφή προς τους «μοντέρνους» γάμους , τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ακριβώς το αντίθετο. Οι «παραδοσιακοί» γάμοι αρχίζουν και κερδίζουν πάλι έδαφος. Τι σημαίνει όμως μοντέρνος και τι παραδοσιακός γάμος? Κυρίως οι όροι αυτοί σχετίζονται με το είδος της οργάνωσης του γάμου αλλά και με το μέρος που θα γίνει η δεξίωση.

Η δεξίωση ενός μοντέρνου γάμου μπορεί να γίνει για παράδειγμα σε ένα κτήμα γάμου, σε ένα κέντρο διασκέδασης , ακόμα και σε ένα παραλιακό μαγαζί το καλοκαίρι. Είναι ιδέες πιο καινούριες και πιο φρέσκιες που δεν εμμένουν στους παλιούς τύπους και στις συνήθειες. Αντίθετα η δεξίωση ενός παραδοσιακού γάμου μπορεί να γίνει σε ένα κέντρο δεξιώσεων ή στο νέο σπίτι του ζευγαριού που παντρεύεται. Ακόμα ένας γάμος μπορεί να γίνει παραδοσιακός ή μοντέρνος ανάλογα με τα ρούχα που θα επιλέξει το νεόνυμφο ζευγάρι. Αν δηλαδή είναι μοντέρνο  το κουστούμι και το νυφικό του μελλόνυμφου ζευγαριού ή αν η ενδυμασία του ακολουθεί τους παλιούς τύπους. Επίσης οι μοντέρνοι γάμοι δεν ακολουθούν συνήθως τα πρωτόκολλα των ανθοστολισμών, των φωτογραφήσεων και της γενικότερης οργάνωσης ενός παραδοσιακού γάμου.

Από την άλλη πλευρά ένας παραδοσιακός γάμος έχει συγκεκριμένη οργάνωση και δομή και μπορεί να έχει και συγκεκριμένα έθιμα που επιβάλλεται να γίνουν ανάλογα με την τοποθεσία από την οποία προέρχονται οι νεόνυμφοι. Ενώ τις τελευταίες δεκαετίες όλοι οι γάμοι γίνονταν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί και το ζευγάρι προσπαθούσε να κάνει επίδειξη πλούτου δημιουργώντας όσο το δυνατόν πιο φαντασμαγορικό γάμο τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Τώρα σχεδόν όλα τα ζευγάρια προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο λιτό το γάμο τους και να δαπανήσουν όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα καταφεύγοντας σε όσο το δυνατόν πιο φθηνές και οικονομικές λύσεις στην αγορά χρυσού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s