Μεταφορές έργων τέχνης

Όσοι δεν γνωρίζουν πολλά για τα έργα τέχνης, όπως τους πίνακες, τα γλυπτά, τις συνθέσεις κτλ. δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολη και περίπλοκη είναι μία μεταφορά και μετακίνηση ενός έργου τέχνης. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν και πολλές δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και για αυτό το λόγο πολλές μεταφορικές εταιρίες δεν αναλαμβάνουν τέτοιου είδους μεταφορές.

Πρώτο θέμα είναι το πακετάρισμά τους. Όπως είναι προφανές τα έργα τέχνης πρέπει να αμπαλαριστούν πάρα πολύ προσεχτικά ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και να μπορέσει να προστατευθεί από φθορές. Στη συνέχεια το επόμενο θέμα είναι ο τρόπος μεταφοράς τους.

Τα έργα τέχνης πρέπει να μεταφερθούν από μέσα που διασφαλίζουν μία σταθερότητα σε συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας. Κάθε έργο είναι διαφορετικό και χρειάζεται διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες για να μπορέσει να διατηρηθεί σωστά και ο εκάστοτε μεταφορέας οφείλει να γνωρίζει αυτές τις συγκεκριμένες περιβαλλοντικές τιμές και να μπορεί να τις προσφέρει σε κάθε πελάτη. Τέλος το ίδιο ισχύει και για το στάδιο της αποθήκευσης ενός έργου τέχνης.

Η κάθε μεταφορική εταιρία που αναλαμβάνει τη μεταφορά ενός έργου τέχνης πρέπει να διαθέτει και τους κατάλληλους χώρους ώστε να μπορεί για κάποιον καιρό, εφόσον της ζητηθεί να αποθηκεύσει και να ασφαλίσει την ποιότητα των έργων τέχνης που μεταφέρθηκαν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s