Συμβουλές για όλους

Συμβουλές αγοράς για κουφωματα αλουμινιου

Ακόμη και τα καλύτερα κουφώματα αλουμινίου μπορεί να αποδειχθούν ανεπαρκή σε περίπτωση που η κατασκευή και η τοποθέτηση τους, δε γίνουν σωστά. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική η επιλογή του κατασκευαστή. Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές πριν επιλέξετε τον κατασκευαστή των κουφωμάτων σας.

Πιστοποιημένοι κατασκευαστές για κουφωματα αλουμινιου

Κάθε εταιρία παραγωγής προφίλ αλουμινίου πιστοποιεί συγκεκριμένους κατασκευαστές αλουμινίου (που είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με τις ‘’ταμπέλες ‘’ που υπάρχουν), για την κατασκευή των συστημάτων της. Οι πιστοποιημένοι κατασκευαστές ενημερώνονται συνεχώς για τα νέα προϊόντα της εταιρίας, τα κουφωματα αλουμινιου, αλλά και τη σωστή παραγωγή των κουφωμάτων.

Επιπλέον, επιλέγοντας κάποιον πιστοποιημένο κατασκευαστή, έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τη γραμμή εξυπηρέτησης ιδιωτών της εταιρίας και να διαπιστώσετε εάν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή των κουφωμάτων σας (μηχανισμοί, λάστιχα, γωνίες, ράουλα κλπ), είναι αυθεντικά και εγκεκριμένα και τηρούν όλες τις προδιαγραφές της σχεδιάστριας εταιρίας.

Πως να προστατευτείτε από ελλατωματικά κουφωματα αλουμινιου

Εξωτερικα κουφωματα αλουμινιου

Πολλές φορές, οι κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου, για να μειώσουν το κόστος παραγωγής, να αυξήσουν το κέρδος τους από τα κουφωματα αλουμινιου, αλλά και για να κάνουν ελκυστικότερες τις προσφορές τους, χρησιμοποιούν εξαρτήματα (λάστιχα, γωνίες, ράουλα, κλειδαριές, περσίδες πατζουρίων κλπ ) εμπορίου!!! Αυτά τα εξαρτήματα είναι παντελώς ακατάλληλα καθώς μειώνουν τους συντελεστές υδατοστεγανότητας αλλά και θερμοηχομόνωσης του κουφώματος αλλά και μερικές φορές μπορούν να αποβούν και επικίνδυνα.

Ο ιδιώτης όμως, δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις να διαπιστώσει όλα τα παραπάνω. Για αυτό, πριν την αποπληρωμή των κουφωμάτων αλουμινίου, έχετε το δικαίωμα να κανονίσετε ένα ραντεβού με μηχανικό της εταιρίας, που είναι υποχρεωμένος να σας πιστοποιήσει εάν όλα τα εξαρτήματα είναι εγκεκριμένα από την εν λόγω εταιρεία. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συμφωνούνται πριν την διαδικασία παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου και να αναγράφονται στα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ ιδιώτη και κατασκευαστή για τα κουφωματα αλουμινιου.