Μόλυβδος και ασημενια κοσμηματα

ασημενια κοσμηματα logo

Ασημενια Κοσμηματα πρόκες

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτών των Η.Π.Α. σε οδηγία που εξέδωσε περιόρισε στο μισό την ποσότητα μολύβδου που επιτρέπεται να χρησιμοποιείται στα ασημενια κοσμηματα. Αντίστοιχη οδηγία είχε εκδοθεί στον Καναδά από το 2005. Ο μόλυβδος χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους επί χιλιάδες χρόνια αλλά διαπιστώθηκε τα τελευταία χρόνια η μεγάλη βλάβη που προκαλεί κάτω από διάφορες συνθήκες στην ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα οι ατμοί μολύβδου (π.χ. στα καυσαέρια των αυτοκινήτων) αλλά και η τριβή του μολύβδου πάνω στο ανθρώπινο δέρμα.

Η χρήση του μολύβδου είχε απαγορευτεί στα παιδικά παιχνίδια από χρόνια, και έχει αντικατασταθεί από άλλα κράματα.. Επίσης έχουν τεθεί περιορισμοί στην περιεκτικότητα του μολύβδου στα ασημενια κοσμηματα. Οι περιορισμοί αυτοί ήδη έγιναν αυστηρότεροι και η επιτρεπόμενη ποσότητα μολύβδου περιορίστηκε μόλις στα 300 ppm για τα ασημενια κοσμηματα.

Το ασημενιο κόσμημα αποτελεί μία καλή εναλλακτική λύση δώρου για τα παιδάκια και κυρίως για τα κοριτσάκια. Κάνοντας δώρο ένα κόσμημα αποφεύγουμε να χαρίσουμε στο παιδί ένα ακόμη άχρηστο κινέζικο πλαστικό παιχνιδάκι και του χαρίζουμε κάτι το οποίο θα φορέσει τώρα αλλά και θα κρατήσει και τα επόμενα χρόνια. Καλό είναι να έχουμε υπόψη μας κάποιους κανόνες ασφαλείας που αφορούν τα ασημενια κοσμηματα.

Παιδικά ασημενια κοσμηματα

Πρέπει να βεβαιωνόμαστε ότι το κόσμημα που θα φορέσει ένα παιδί δεν περιέχει νικέλιο, γιατί το νικέλιο είναι υπεύθυνα για σοβαρές δερματικές αλλεργίες σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Πρέπει ακόμη να φροντίζουμε το κόσμημα να μην περιέχει μόλυβδο. Νικέλιο και μόλυβδος είναι πιο πιθανό να υπάρχουν στα φο μπιζού. Είμαστε πολύ πιο σίγουροι αν αγοράζουμε χρυσά ή ασημενια κοσμηματα. Πάντα όμως καλό είναι να ρωτάμε τον καταστηματάρχη. Να αποφεύγουμε να αγοράζουμε εύθραυστα κοσμήματα γιατί τα παιδιά είναι πολύ εύκολο να τα σπάσουν. Π.χ. ασημενια κοσμηματα που περιέχουν μεγάλες πολύτιμες πέτρες δεν είναι κατάλληλα. Από τα διάφορα είδη κοσμημάτων καταλληλότερα για παιδιά είναι τα βραχιόλια για τον καρπό και για τον αστράγαλό, τα δαχτυλίδια και τα καρφωτά σκουλαρικάκια.

Video για ασημενια κοσμηματα

Καλό είναι να αποφύγουμε τα κρεμαστά σκουλαρίκια και τα μενταγιόν, γιατί μπορεί από κάποια απροσεξία το παιδί να τραυματιστεί. Καλό επίσης είναι να έχουμε υπόψη μας ότι τα παιδιά χάνουν πράγματα, οπότε δεν είναι πολύ έξυπνο να πάρουμε ένα πολύ ακριβό κόσμημα. Αν θέλουμε να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα ας προτιμήσουμε να τα μοιράσουμε σε περισσότερα χρυσα ή ασημενια κοσμηματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s