Προσοχή στο ενεχυροδανειστηριο!!

Κίνδυνοι στο ενεχυροδανειστηριο

ενεχυροδανειστηριο

Ενεχυροδανειστήριο σκίτσο

Η μαυραγορίτικη αυτή πρακτική ήταν αντικείμενο αυτεπάγγελτης έρευνας από το Συνήγορο του Καταναλωτή και το σχετικό πόρισμα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, την Τράπεζα της Ελλάδας, τον ΣΔΟΕ και την Δημόσια Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σε κοινή συνέντευξη που έδωσαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς και ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Ευ. Ζερβέας αναφέρθηκαν στην πρακτική των ενεχυροδανειστηρίων. Τα ενεχυροδανειστήρια δεν εξετάζουν την πιστοληπτική δυνατότητα του ενδιαφερόμενου και εκταμιεύουν το συμφωνηθέν ποσό, αφού υπογράψουν σύμβαση που περιλαμβάνει μια σειρά κρυφών χρεώσεων όπως κόστος ασφάλισης, φύλαξης και στάθμευσης και έξοδα φακέλου (!).

Πως μπορεί να σε κοροϊδέψει ένα ενεχυροδανειστήριο

Έτσι τα «περιφερειακά» ποσά ανέρχονται σε 15 ευρώ ανά 1000 ευρώ δανείου για ασφάλιστρα και φύλακτρα, ενώ επιπρόσθετα έχουμε περίπου 200 ευρώ για μηνιαίο κόστος στάθμευσης και άλλα 150 ευρώ για έξοδα φακέλου. Έτσι για παράδειγμα για ένα ενεχυροδανειστήριο μόλις 2.500 ευρώ για έναν μήνα θα έπρεπε ο ενεχυριαστής να πληρώσει ποσό 2.940 ευρώ, ενώ αν το δάνειο αφορούσε τρίμηνη διάρκεια τότε το ποσό της οφειλής ανεβαίνει στα 3.500 ευρώ.

Αν το χρονικό διάστημα ξεπεράσει τους έξι μήνες τότε στην πράξη το ποσό καταβολής ισοσκελίζει την εμπορική αξία του αυτοκινήτου και ο ενδιαφερόμενος δεν έχει λόγο να αναζητά τρόπο αποπληρωμής του δανείου και το αυτοκίνητο περιέρχεται στην κυριότητα του ενεχυροδανειστή αφού με τοκογλυφικούς όρους φουσκώνεται η αξία. Σύμφωνα με τον κ. Ζερβέα οι συμβάσεις από τα ενεχυροδανειστήρια δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνουν, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, άλλες χρεώσεις πλην του επιτοκίου του δανείου.

Video για ενεχυροδανειστηριο

Πηγή: Netlog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s