Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αγορα χρυσου

Η τιμή ενός κοσμήματος στην αγορά χρυσού

Αν κάποιος αναζητήσει και την επενδυτική διάσταση στην αγορά χρυσού, θα πρέπει να έχει και τη δυνατότητα να ρευστοποιήσει την επένδυσή του, να πουλήσει δηλαδή όποτε θελήσει το κόσμημα που διαθέτει και μάλιστα σε τιμή μεγαλύτερη από αυτήν που το αγόρασε. Σε αυτό το στάδιο θα διαπιστώσει κανείς ότι διαλύονται πολλοί μύθοι σχετικά με τη διαχρονική αξία ενός κοσμήματος· και αρκετοί σχετικά με την επενδυτική διάσταση την οποία επικαλούνται οι υποψήφιοι αγοραστές, είτε όταν δεν είναι οι ίδιοι εκείνοι οι οποίοι εκταμιεύουν το ποσό για την αγορα χρυσου, είτε όταν αναζητούν περισσότερα ερείσματα από την απόκτηση απλώς ενός όμορφου στολιδιού. Η πώληση ενός κοσμήματος και μάλιστα σε τιμή η οποία θα είναι καλύτερη από αυτήν της αγοράς δεν είναι τόσο απλή όσο είναι η αγορά του. Το αντίθετο μάλιστα.

Πως να πουλήσετε το χρυσό κόσμημα σας

Αν έχετε αποφασίσει ότι το χρυσό κόσμημά σας θα αλλάξει χέρια, θα πρέπει να αναζητήσετε διάφορες λύσεις. Είναι σαφές ότι κοσμήματα μικρής αξίας δύσκολα θα πιάσουν την τιμή τους. Αν η ποιότητα και η τέχνη του δεν είναι οι καλύτερες, η λύση που ενδείκνυται είναι να το δώσετε για λιώσιμο. Σε αυτή την περίπτωση μετράει μόνο η αγορα χρυσου. Για να είστε βέβαιοι για το χρηματικό αντίτιμο που θα λάβετε, ενημερωθείτε από τις εφημερίδες για τη χρηματιστηριακή τιμή της ημέρας που θα πουλήσετε. Πρέπει να υπολογίσετε ότι μπορεί να υπάρξει μια μείωση 7%-10% της τιμής του χρυσού κέρδους σας, γιατί ένα μέρος του μετάλλου χάνεται με το λιώσιμο. Το γεγονός αυτό μας δίνει ίσως και έναν κανόνα τον οποίο μπορούμε να ακολουθήσουμε όταν αγοράζουμε ένα χρυσό κόσμημα: ζητώντας από τον κοσμηματοπώλη να μας πει την ακριβή ποσότητα χρυσού την οποία περιέχει και έχοντας υπόψη μας τη χρηματιστηριακή τιμή του μετάλλου, μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο μέρος της τιμής του κοσμήματος αφορά το μέταλλο το οποίο περιέχει και ποιο αφορά την προστιθέμενη αξία του κατασκευαστή. Οσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της αξίας της αγοράς χρυσού στη συνολική τιμή πώλησης του κοσμήματος τόσο καλύτερη μπορούμε να πούμε ότι είναι η αγορά που κάνουμε.

Αποτίμηση αξίας στην αγορά χρυσού σε ενεχυροδανειστήριο

Η αγορά χρυσού συνεπάγεται ότι ο αγοραστής πληρώνει και για τη δουλειά του χρυσοχόου ο οποίος έχει φτιάξει το κόσμημα ­ η οποία πάντως δεν αποτιμάται πάντα σωστά από την αγορά όταν θελήσει κανείς να πουλήσει το κόσμημα που διαθέτει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s