Συρτάρια και αποθηκευτικοί χώροι ενός φαρμακείου

Τι θα συμβεί με τα φαρμακεία τα επόμενα χρόνια; Αυτή είναι μία ερώτηση που σίγουρα έχει απασχολήσει πολλούς φαρμακοποιούς τα τελευταία χρόνια. Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό επιχειρήν, μειώσεις στις πληρωμές των ασφαλιστικών φορέων κ.ο.κ. Όλα αυτά μπορεί να έχουν ταρακουνήσει την κοινότητα των φαρμακοποιών. Η ερώτηση είναι η εξής: Θα παραμείνει μία επικερδής εργασία η διατήρηση ενός φαρμακείου; Τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να διατηρήσει ανοιχτό το φαρμακείο του;

Ένα φαρμακείο δεν  υπάρχει μόνο για να δίνει συνταγογραφημένα φάρμακα. Είναι μεγάλο μέρος του τζίρου του, ναι, αλλά όχι το μοναδικό. Τώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, θα πρέπει όσο περιμένετε να πάρετε τα χρήματά σας, να δημιουργήσετε νέες συνεργασίες. Τι εννοούμε με αυτό; Υπάρχουν προϊόντα υγείας και ομορφιάς που είναι δημοφιλή ή αν δεν είναι δημοφιλή, είναι αξιόλογα. Γιατί να μην δημιουργήσετε έναν χώρο στο φαρμακείο σας για τα συγκεκριμένα προϊόντα; Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι κατάλληλες συρταριέρες του φαρμακείου.

Συνεργαστείτε με εταιρίες που παρέχουν φυτική ή βιολογικά συμπληρώματα διατροφής. Σίγουρα θα διαθέτετε μια πηγή για πολύ-βιταμίνες κλπ σκευάσματα. Γιατί να μην αποκτήσετε και σκευάσματα σπιρουλίνας; Γιατί να μην συνεργαστείτε με παραγωγούς ιπποφαές; Ακόμα, μπορείτε να εξοπλίσετε το φαρμακείο σας με αθλιατρικά είδη, όπως επιγονατίδες, περικάρπια κ.ο.κ.

Έχει το φαρμακείο σας online παρουσία; Αν όχι, γιατί; Πιστεύετε ότι το ιντερνέτ δεν είναι σε θέση να αυξήσει τις πωλήσεις σας; Κάνετε λάθος. Υπάρχει μεγάλη άνθηση σε ιστοσελίδες που παρέχουν συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ομορφιάς. Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει φάρμακα που χρειάζονται συνταγή γιατρού, αλλά ποιος σας εμποδίζει να πουλήσετε τα υπόλοιπα προϊόντα σας;

Το φαρμακείο σας θα πρέπει να είναι όμορφα ανακαινισμένο. Ο στόχος της ανακαίνισης που θα κάνετε θα πρέπει να είναι να δημιουργήσετε ένα καθαρό και περιποιημένο περιβάλλον. Κατά την ανακαίνιση του φαρμακείου σας μην χρησιμοποιήσετε ούτε πολύ έντονα χρώματα ούτε πολύ απαλά. Κατά την ανακαίνιση του φαρμακείου σας προμηθευτείτε τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα τα οποία θα προσδώσουν άλλο κύρος στην εικόνα του φαρμακείου σας.

Βρείτε έναν αξιόλογο συνεργάτη και ζητήστε του να σας καθοδηγήσει στην δημιουργία μιας αξιόλογης, σύγχρονης και επικερδής ιστοσελίδας. Εσείς το πιθανότερο είναι να μην χρειαστεί να κάνετε τίποτα, ή να κάνετε ελάχιστα για να λειτουργεί εύρυθμα η ιστοσελίδα σας. Προωθήστε την κατάλληλα στο ιντερνέτ και στα social media και παρατηρήστε πως ο κόσμος αντιδρά σε αυτή σας την ενέργεια.

Μήπως είναι λίγο παλιό; Μήπως τα συρταριερες φαρμακειου σας είναι σάπια τα τελευταία χρόνια; Πολλοί επαναπαύονται στην δύναμη που είχε ένα φαρμακείο, στο μονοπώλιο της γειτονιάς. Αυτό ίσχυε λίγα χρόνια πριν, αλλά πλέον ο καταναλωτής / πελάτης γίνεται πιο εκλεκτικός. Δεν του αρέσει να μπαίνει σε ένα μαγαζί και να βρωμάει. Ούτε του αρέσει να μπαίνει σε ένα μαγαζί που του θυμίζει την δεκαετία του ’80. Τα πράγματα έχουν αλλάξει!

Αν το κατάστημά σας είναι τόσο παλιό ώστε να χρειάζεται ριζικές αλλαγές, κάντε τες. Ανακαινίστε τον χώρο σας. Ξηλώστε παλιά πατώματα, συρταριέρες, σταυρούς και έπιπλα και δημιουργήστε έναν ελκυστικό χώρο. Προσθέστε φως, σύγχρονα stand προώθησης προϊόντων, ευδιάκριτους από τον δρόμο σταυρούς και βάλτε ένα απαλό αρωματικό χώρου. Κάντε ότι περνά από το χέρι σας για να εξυγχρονήσετε το φαρμακείο σας και θα το διατηρήσετε για πολλά χρόνια ακόμα.

Τελικά είδαμε ότι παρά την κρίση, ένα φαρμακείο πάντα είναι αναγκαίο σε μια γειτονία, και όχι μόνο. Είδαμε ότι θα πρέπει να βοηθήσετε τις πωλήσεις σας με νέα προϊόντα που αξίζουν για τους καταναλωτές. Είδαμε ότι θα πρέπει να επενδύσετε στις νέες τεχνολογίες του internet δημιουργώντας ένα eshop. Είδαμε επίσης ότι η ανακαίνιση του φαρμακείου σας μπορεί να είναι μονόδρομος αν το κατάστημά σας είναι τόσο παλιό ώστε να μην επιδέχετε «πινελιές» αναζωογόνησης.

Αν και δεν είναι μία εύκολη, καθότι τα φαρμακεία δεν μπορούν –ακόμα- να μεταφερθούν αυθέρετα, υπόθεση ίσως κάποιος φαρμακοποιός έχει την ευκαιρία να αλλάξει κατάστημα στον δήμο του. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με την μεταφορά των αντικειμένων και των φαρμάκων. Θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες προεργασίες και στον χώρο φόρτωσης αλλά και στον χώρο εκφόρτωσης των αντικειμένων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s