Πως να γίνω επαγγελματίας security – Tips

Η έξαρση της εγκληματικότητας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης για εξειδικευμένα στελέχη ασφαλείας από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο

Γιατί να στραφεί κάποιος σήμερα στην ειδικότητα «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» για επαγγελματική αποκατάσταση;

Είναι η ειδικότητα με τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα δραστηριοποιούνται περί τις 2.000 (!) εταιρείες security, οι οποίες και απασχολούν συνολικά περίπου 45.000 ανθρώπους!

Παράλληλα, με τις σχετικά πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που κατοχυρώνουν το επάγγελμα, αναβαθμίστηκε η ειδικότητα, αποκλείστηκε η δυνατότητα περιστασιακά εργαζόμενων στον κλάδο και απαιτείται πλέον πιστοποίηση κατοχύρωσης επαγγελματικών προσόντων, μετά από εκπαίδευση σε πιστοποιημένο φορέα, όπως είναι τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, για την εργασία στον τομέα αυτό.

Ποιές επαγγελματικές ειδικότητες υπηρεσιών ασφαλείας διδάσκονται στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ;

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο της εκπαίδευσης από το 1958 μέχρι σήμερα. Οι 255.000 απόφοιτοι και οι 9.000 σπουδαστές σε συνδυασμό με τους 500 καθηγητές είναι μόνο μερικά από τα νούμερα που επιβεβαιώνουν την επιτυχία αυτή.

Τα τελευταία 30 χρόνια, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ δραστηριοποιείται και στον Πειραιά. Σε ό,τι αφορά στην ειδικότητα «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας», μετα-λυκειακής διετούς εκπαίδευσης, από τότε που καθιερώθηκε σαν ειδικότητα σπουδών, τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ εξασφαλίζουν για τους σπουδαστές μια αξιοζήλευτη εμπειρία, τόσο σε θέματα κατάρτισης, όσο και στο θέμα της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, με το Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων και Σπουδαστών (ΓΕΑΣ).

Παράλληλα, από την ερχόμενη εκπαιδευτική περίοδο, θα λειτουργήσει στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, το ταχύρυθμο 6μηνο πρόγραμμα της ειδικότητας, για τους σπουδαστές που θα επιθυμούσαν μια συνοπτική κατάρτιση που θα τους επιτρέψει να έχουν μια εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση, το συντομότερο δυνατό.

Εξειδικευμένοι καθηγητές -επαγγελματίες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ειδικών Δυνάμεων, προπονητές πολεμικών τεχνών, εκπαιδευτές σκοποβολής, μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία τους.

Το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρουν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ στην ειδικότητα «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» περιλαμβάνει θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα και οδηγεί στην απόκτησηαναγνωρισμένου κρατικού διπλώματος, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων του Υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται εξειδικευμένα και πιστοποιημένα σεμινάρια (προσωποφύλαξης / body guarding, προστασίας μαζικών εκδηλώσεων, ασφάλειας εγκαταστάσεων & περιοχών κ.ά.), λαμβάνοντας υπόψη διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα αστυνομιών και υπηρεσιών, τα οποία προσαρμόζονται στην ελληνική πραγματικότητα, καθώς και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τι είναι η Πιστοποίηση NCFE από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ ;

Αυτό που πραγματικά δίνει προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση των σπουδαστών μας, είναι η δυνατότητα πιστοποίησής τους από Βρετανικό Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό με ιστορία 150 ετών στην Εκπαίδευση, το Northern Council of Further Education (NCFE),αναγνωρισμένο από το OFQUAL (Office of the Qualifications and Examinations Regulator) της Αγγλίας. Οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ που εγγράφονται στην πιστοποίηση του NCFE της ειδικότητάς τους, εξασφαλίζουν 2 ισχυρά διπλώματα στην ειδικότητά τους, ένα κρατικό Ελληνικόκαι ένα Βρετανικό, τα οποία και κάνουν τη διαφορά στο βιογραφικό τους, ενώ το δίπλωμα NCFE, λόγω της διαβάθμισής του (Level 5 equivalent, επίπεδο στο οποίο βρίσκονται και οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών BA-Bsc) είναι αναγνωρισμένο για εργασία και συνέχιση σπουδών στην Ευρώπη & σε όλο τον κόσμο, και έχει αυξημένες προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

Μπορούν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του προσωπικού των εταιρειών υπηρεσιών ασφαλείας;

Οι εταιρείες security απαιτούν πλέον εκπαιδευμένο και άριστα καταρτισμένο προσωπικό, που θα διαθέτει τα απαραίτητα, ουσιαστικά αλλά και τυπικά, προσόντα, ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα επαγγελματικά καθήκοντα που πρόκειται να τους αναθέσουν. Tα ΙΕΚ ΞΥΝΗμπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην περαιτέρω επαγγελματική εκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού ασφαλείας -μέσω και των εξειδικευμένων σεμιναρίων- και, κατ’ επέκταση στην αναβάθμισή του, με στελέχη που θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στον τομέα ευθύνης τους, σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s